Alla aktiviteter

I Vuollerimbygden finns många genuina och kontrastrika upplevelser för många smakinrikningar. Bygden är känd för sitt värdskap och att människorna här bryr sig om varandra. Kanske det är därför många  kommer tillbaka och gärna dröjer sig kvar. Människor har mötts här i över 6000 år. Här presenteras ett axplock av olika upplevelser. Bilderna på denna webb är tagna av byborna själva.

Under pandemin är aktiviteterna är Corona anpassade och hålls utomhus. Var vänlig respektera minst 2 m avstånd mellan varandra. Använd gärna munskydd. Var vänlig stanna hemma om du känner något som helst symptom. Guiden har rätt att neka personer till aktiviteten om hen visar Corona liknande symptom.
Eventuell transport sker med egen bil under corona pandemin.

Aktuell covid-19 information

På grund av rådande covid-19 läge, väljer Lapland Vuollerim att tills vidare begränsa antalet guidade aktiviteter. Kontakta oss för dina önskemål.  Vi kan också informera om..

Berättarkväll vid elden…

...med lappländska specialiteter. Landa in i lugnet och gemenskapen, ät en bit mat och lyssna till spännande historier och berättelser. Koppla av vid en sprakande eld med lappländska..

Besök en av världens mest sällsynta kor vid Polcirkeln!

Fjällko på Vuollerim Gård Vid Polcirkeln, i byn Vuollerim i Lapplands inland, bor några av världens mest sällsynta kor - Fjällkon. Fjällrasen är den nordiska ursprungsrasen, som nu..

Hushopparmiddag

En unik kväll med härliga, äkta möten där bybor öppnar sina hem för fest. Mat och möten står i fokus när du vandrar från hus till hus och njuter av kvällens anrättningar. Tänk,..

Polcirkelcertifikat och ceremoni

Var med om en polcirkelceremoni där du hoppar mellan skogssamernas och fjällsamernas rike. Du får givetvis ett certifikat som bevis på din vistelse vid norra polcirkeln. Typiska tilltugg,..

Bärplockning

Vi tar dig ut till de rika bärmarkerna för att uppleva naturens eget skafferi. Vi visar dig de bästa ställena för att du efteråt ska kunna koka ihop din egen sylt. En god lunch och..

Björnspaning

Följ med ut längs grusvägarna i Norrlands djupa skogar. Med bil åker vi tryggt i maklig takt genom skog och mark för att spana efter björn och annat vilt. Det finns chans att se björn i..

Familjesafari vid Polcirkeln

Pröva naturens lekplats tillsammans med en van bybo som känner skogen och sjöarna som sin egen ficka. Prova att drick vatten direkt ur en naturlig kallkälla. Gör en barkbåt tillsammans...

Fiska i älvmötets rike

I Vuollerim möts lilla och stora Luleälv och blir till Luleälv. Här fiskar du i både älv, mindre vattendrag och i mängder av småsjöar. Här kan du få rödingar upp till 4 kg, öringar..

Gärdas Fik & Butik

Välkommen till Vuollerimbygdens senaste besöksmål! Goda smaker kan få oss att blunda och sucka av välbehag, en god smak kan göra oss varma ända in i själen. Tänk dig en god ost gjord..

Hembygdsgården i Vuollerim

Hembygdsgården ligger vackert på nipan vid lilla Lule älv, är en 160-årig gammal byggnad med en skön och hemtrevlig atmosfär. Här finns många gamla intressanta föremål samt en..

Kulturkraft & Festyra i Vuollerimbygden

Första veckan i juli. För nittonde året i rad arrangerar föreningar, företag och privatpersoner i Vuollerimbygden aktiviteter för alla åldrar under första veckan i juli. Det är som..

Lokalguide till Messaure

En annorlunda by som myllrade av människor under vattenkraftstiden. Idag finns inga hus kvar, men istället en livskraftig förening. Messaure nu och då. Lokalguidetur i området med..

Midnattssolsdopp och vedeldad bastu vid älven

Njut av en varm bastu och kanske ett svalkande dopp i Luleälven. Du underhåller själv bastun med ved huggen i Norrlands skogar och till dig gömmer bastukorgen något gott. Fakta Säsong:..

Skogssamiskt safari

Var med om en livsupplevelse. Ta del av kulturen från de stora skogarna och en stark berättartradition.  Följ med till gamla, unika skogssamiska platser och ta del av lokalbefolkningens..

Utflykt till 1700-tals gård

Njut av den härliga naturen och atmosfären. Bada i den vedeldade bastun och ta ett dopp i älven. Laga lunch på stenåldersvis under kunnig ledning i kokgrop. Kanske med egen fisk? Stora..

Uthyrning av Belly Boat

Vill du hyra en Belly Boat över helgen? Fakta Säsong: Sommar Tid: 1 dygn Pris: 300 SEK/belly boat och dygn Inklusive: Belly boat och..

Vuollerim Kartingring

Vuollerim Karting Ring är världens nordligaste godkända tävlingsbana för karting och Norrbottens längsta. Banan är 1 072 meter lång och 8 meter bred. Banan är miljöcertifierad och..

En renskötares vardag

Ta chansen till denna unika möjlighet att  uppleva en renskötarens vardag i väglöst land. Följ med skogssamerna ut till deras renar där de delar med sig av vardagskunskap och..

Gör din egen islykta

Att göra islyktor är en nutida tradition med gamla anor i Vuollerimbygden. Samerna gjorde isringar för att bringa lycka. I byn startade traditionen med ett par kvinnor som ville smycka byn..

Hundspann

...på Frosty Trails Tre timmars hundspannstur Guiden kör hundspannen medan du sitter bekvämt på släden! Vi plockar upp dig på hotellet och kör till platsen där vi startar turen..

Längdskidåkning

Det finns många möjligheter att åka längdskidor både ensam och i lag i Vuollerimbygden. Du kan välja välpreparerade spår eller åka ospårat rakt ut i skogen på din egen färd. Är..

På spark genom byns rika historia

Färdas med spark längs med Vuollerims gator. Med guide upptäcker du omgivningarna och njuter av den friska luften. Ta del av byns rika historia. Fakta Säsong: Vinter Tid: 1..

Pimpelfiske

Ta ett pimpelspö, sätt dig på skotern, ta på dig längdskidorna eller ta bilen till närmaste sjö. I Vuollerimbygden finner du många möjligheter och otaliga sjöar att botanisera i...

Skotersafari

Åk snöskoter ensam eller hela familjen. Många mils välpreparerade skoterleder. Det finns många trevliga rastplatser, och även stugor med möjligheter till övernattning. Efter bara 20..

Slalom och snowboard

Bomyrbergets skidanläggning är en välskött, mindre anläggning som drivs av Vuollerims sportklubb. Berget har två välpreparerade nedfarter, den ena med en ski- och snowboardpark längst..

Snökunskap och vinterekologi

Lär dig tyda spår i snön. Vilken sorts snö är det här? Samerna har många ord för snö. Olika slags snö berättar viktig information om vilken tidpunkt och vilket färdsätt som är..

Snöskulptering

Skulptera i snön och känn hur snön formas under dina händer. Snön är hårt packad i formar och mycket stabil. Det krävs både såg och kniv för att forma den. Pröva med hjälp av bybor..

Tolka med skidor efter häst

En upplevelse med både fart och fläkt, som dessutom är riktigt roligt! Spänn på dig ”miniskidorna”, fatta draglinan och försök sedan att hänga med. I samma ögonblick som hästen..

Vinterstig med norrskensspaning

Norrsken finns året runt, men syns bara när det är himmelen är mörk och klar. Följ med på vintervandring i vackert snölandskap och spana efter stjärnbilder och det magiska..