Jakten på storöringen

Gör ditt livs fiskeresa till Vuollerimbygden, där glittrande sjöar bjuder på svårflörtad röding och Luleälven på öring i rejäla storlekar.
Efter storfångsten kopplar du av i trevligt boende, äter goda lappländska specialiteter och möter lokala fiskare som gärna tar dig med till sina favoritställen.
Fiskelycka – både bildligt och bokstavligt.

”Jag brukar gå ner vid 4-tiden på morgonen och sätta mig nedanför bron vid älvkanten.
Där kan jag se löjorna vaka vid ytan. Rätt som det är kommer det stora öringar och äter löjfrukost. En del på över 14 kg!”

Erbjudandet gäller 15/5-30/6 samt 22/7-24/10
Fiskejakt 4 nätter, del i dubbelrum, halvpension, lokalguide 2*6 timmar, samt fiskekort. Viss utrustning kan hyras.

Från 7 000 SEK/person.
Enkelrumstillägg 250 SEK/natt

En fiskares tankar
“En vacker höstdag 2008 satt jag och drack en kåsa kaffe på min favoritplats vid älven. Fiskekompisen stod fortfarande och försökte locka någon stor öring till hugg i djuphålan. Jag ser hur han pumpar draget upp och ner för att imitera en skadad löja, innan jag faller bort i mina egna tankar. Plötsligt skriker han i höga skyn, kom och hjälp. Jag rusar iväg uppströms samtidigt som jag kan höra rullens slirbroms långväga. 12 fots haspelspöet står i en djup båge när min första blick får syn på fiskekompisen, jag inser att han lyckats kroka en grotesk öring, som redan är långt där ute. Vilken ursinnig kraft. Pressen på linan är enorm, och plötsligt händer det. Haspelspöet sprättar upp, och det blir alldeles tyst. Så tyst att man nästan kunde höra öringen simma iväg därute. Några tröstande ord var det inte läge för.
Vi sitter tysta vid lägerelden och dricker kaffe. Jag kan se hans bistra min i ögonvrån. Jag börjar tänka tillbaka på liknande händelser som vi varit med om alla dessa år vi fiskat tillsammans, och tanken slår mig! Undra hur stora öringar det finns här omkring egentligen?”