Lapplandsäventyr på annorlunda sätt

Genuint och hjärtligt i Midnattssolens land.

Torsdag till söndag

För dig som vill uppleva Midnattssolens Lappland på ett annorlunda sätt. Möt ett livfullt och genuint  Lappland med vardagslyx och nära möten med människorna som lever vid Polcirkeln.

Unika upplevelser Hushoppningsmiddag, Midnattssolsdopp och vedeldad bastu vid älven, fantastisk berättartradition,

Upplev  den skogssamiska historien på nära håll genom följa med Eivor ut på skogssafari. Gå på byavandring genom vattenkraftsamhället och få med dig nutidshistorien med Nancy eller Hans-Åke som var med på tiden då det begav sig. Ta del av en stark berättartradition från en plats rik på historia både i nutid och 6000 år tillbaka.

Torsdag

Resan börjar från Luleå flygplats  genom Världsarvet Gammelstad kyrkby och går vidare utmed Lule älvdal upp till Harads. Där stannar färden till vid det numera så berömda och väl omskrivna ”Tree Hotel” .  Guiding av Treehotel och lunch.

Efter Harads besöket är det inte långt kvar upp till Vuollerim som kommer att vara bas för denna resa. Incheckning under eftermiddagen på  Hotel Vuollerim Gästgiveriet.

På eftermiddagen kan du promenera på fornstigen längs Spegeldammen och känna historiens vingslag med 6000 år gamla mötesplatser, uppleva tystnaden och den lappländska stillheten trots att du är mitt i byn. Vid stigens slut finner du Hembygdsgården, byns äldsta hus och världens godaste våfflor! Fotoutställning och lokala hantverk.

På kvällen serveras middag med lappländska råvaror på hotellet.  Efter middagen har vi berättarkväll framför brasan i denna bygd med stark berättartradition.

Fredag

Upplev Vuollerim! Efter frukost kan du välja mellan olika aktiviteter:  •fiska i egen sjö med Kjell,  •gå på skogssamiskt safari med Eivor •gå på byavandring med Nancy eller Hans-Åke.   På kvällen får du vara med om en av byns specialiteter, Hushopparmiddag, där bybor öppnar sina hem för festlig måltid.

Lördag

Dagsutflykt med lokalguide, ”Cirkla runt Polcirkeln”.

Efter frukost åker vi över Stora Luleälv till Porsi och Jokkmokks Jokkes museum. Färden  fortsätter norrut efter älven och gör ett stopp vid Polcirkeln innan Messaure, som under vattenkraftstiden var en annorlunda by som myllrade av människor.  Där byggdes den 100 m höga stenfyllningsdammen som sägs vara västra Europas största i sitt slag.

För att nå Jokkmokk och Ajtte fjäll- och samemuseum lämnar vi Stora Luleälv och far rakt västerut mot Jokkmokk och Lilla Luleälv över Akkats Vattenkraftsverk. I Jokkmokk intas  lunch och där ges alternativt egen tid. På vägen tillbaka mot Vuollerim stannar vi återigen vid Polcirkeln men nu på Lilla Luleälvens västra sida. Polcirkelceremoni och tilltugg.   Middag på hotellet med berättarkväll.

Söndag

Efter frukost har du egen tid att besöka Gunnels Trädgård eller Vuollerim 6000.

På eftermiddagen  är det utflykt med middag tillsammans med bybor vid en 1700-talsgård vid Luleälvens strand.  Du kan dessutom ta ett dopp i älven och värma dig i den vedeldade bastun vid älvkanten.

—————————————————————————————————————–

Hotel Vuollerim Gästgiveriet har 16 st unika rum, där varje rum är inrett av olika bybor. Hotellet har ca 140 delägare .Duktiga kockar serverar  måltider med fokus på lokala råvaror och hemlagad  mat.

I Vuollerimbygden finns vardagslyx och unika upplevelser med engagerade och välkomnande människor. Här möter du inte en anläggning, utan en välkomnande by!

En naturlig mötesplats där allting möts; språken, naturen, kulturer, älvarna och människor har strålat samman och bott här i över 6000 år.

Boende: Hotell Vuollerim Gästgiveriet: Varje rum med toalett och handfat. Dusch på varje etage.  Tillgång till bastu, gillestuga med öppen spis samt fritt internet. Rum med egen dusch mot tillägg.

Pris

7 495 :-/person.

I priset ingår följande:

• Halvpension, frukost och 2-rättersmiddag • Logi i dubbelrum 4 nätter, • Tillgång till bastu, gillestuga med öppen spis • Cirkla runt Polcirkelresa, heldagsutflykt med lokalguide och transport • Entré Jokkmokks Jocke museum • Entré Ajtte fjäll- och samemuseum • Individuell aktivitet 1 st/person • Besök Hembygdsgården • Berättarkväll med lokal berättare • Hushopparmiddag 3- rätters middag • Utflykt med middag till 1700-tals gård vid älven. Lokalguide och transport. • Besök och guidad tur Treehotel • Besök Gammelstads kyrkstad • Transport till och från flygplats

1.500:- Enkelrumstillägg