Sommaraktiviteter

Bärplockning

Vi tar dig ut till de rika bärmarkerna för att uppleva naturens eget skafferi. Vi visar dig de bästa ställena för att du efteråt ska kunna koka ihop din egen sylt. En god lunch och..

Björnspaning

Följ med ut längs grusvägarna i Norrlands djupa skogar. Med bil åker vi tryggt i maklig takt genom skog och mark för att spana efter björn och annat vilt. Det finns chans att se björn i..

Familjesafari vid Polcirkeln

Pröva naturens lekplats tillsammans med en van bybo som känner skogen och sjöarna som sin egen ficka. Prova att drick vatten direkt ur en naturlig kallkälla. Gör en barkbåt tillsammans...

Fiska i älvmötets rike

I Vuollerim möts lilla och stora Luleälv och blir till Luleälv. Här fiskar du i både älv, mindre vattendrag och i mängder av småsjöar. Här kan du få rödingar upp till 4 kg, öringar..

Gärdas Fik & Butik

Välkommen till Vuollerimbygdens senaste besöksmål! Goda smaker kan få oss att blunda och sucka av välbehag, en god smak kan göra oss varma ända in i själen. Tänk dig en god ost gjord..

Hembygdsgården i Vuollerim

Hembygdsgården ligger vackert på nipan vid lilla Lule älv, är en 160-årig gammal byggnad med en skön och hemtrevlig atmosfär. Här finns många gamla intressanta föremål samt en..

Kulturkraft & Festyra i Vuollerimbygden

Första veckan i juli. För nittonde året i rad arrangerar föreningar, företag och privatpersoner i Vuollerimbygden aktiviteter för alla åldrar under första veckan i juli. Det är som..

Lokalguide till Messaure

En annorlunda by som myllrade av människor under vattenkraftstiden. Idag finns inga hus kvar, men istället en livskraftig förening. Messaure nu och då. Lokalguidetur i området med..

Midnattssolsdopp och vedeldad bastu vid älven

Njut av en varm bastu och kanske ett svalkande dopp i Luleälven. Du underhåller själv bastun med ved huggen i Norrlands skogar och till dig gömmer bastukorgen något gott. Fakta Säsong:..

Skogssamiskt safari

Var med om en livsupplevelse. Ta del av kulturen från de stora skogarna och en stark berättartradition.  Följ med till gamla, unika skogssamiska platser och ta del av lokalbefolkningens..

Utflykt till 1700-tals gård

Njut av den härliga naturen och atmosfären. Bada i den vedeldade bastun och ta ett dopp i älven. Laga lunch på stenåldersvis under kunnig ledning i kokgrop. Kanske med egen fisk? Stora..

Uthyrning av Belly Boat

Vill du hyra en Belly Boat över helgen? Fakta Säsong: Sommar Tid: 1 dygn Pris: 300 SEK/belly boat och dygn Inklusive: Belly boat och..

Vuollerim Kartingring

Vuollerim Karting Ring är världens nordligaste godkända tävlingsbana för karting och Norrbottens längsta. Banan är 1 072 meter lång och 8 meter bred. Banan är miljöcertifierad och..