Om oss / Hitta hit

Här hittar du praktiska information om hur du kan ta dig till Vuollerim, information om vårt företag samt kontaktinformation.

Att komma till Vuollerim

En pärla vid polcirkeln just där stora- och lilla Lule älv möts.

Vuollerim ligger längs väg 97 mellan två världsarv  – Gammelstad i Luleå och Laponia i norr – ca 45 km norr om Treehotel, Harads och 45 km söder om Jokkmokk.

Kommunikationer

  • Tågstation i Murjek, 18 km från Vuollerim. Inlandsbanan i Jokkmokk, 45 km från Vuollerim.
  • Flygplats, Kallax Airport i  Luleå, ca 1,5 timme med bil från Vuollerim. Mycket goda flygförbindelser med Stockholm, flygtid ca 1 timme. Det är lika nära till Gällivare flygplats. Vuollerim har en landningsbana för mindre flygplan. Goda möjligheter för helikoptrar att landa.
  • Bussar går dagligen båda riktningarna mellan Luleå-Vuollerim, Gällivare-Jokkmokk-Vuollerim och Murjek-Vuollerim.
  • Vi kan ordna transfer från och till tåget eller flyget.


Visa större karta

Lat:     N 66º 25.871
Long: E 020º 37.046

 

Om vårt företag: Lapland Vuollerim Welcomes You AB

Lapland Vuollerim Welcomes You AB, är ett bygdebolag med ett 50-tal delägare. Företaget producerar, paketerar och marknadsför högkvalitativa och unika  natur och kulturupplevelser. Syftet är att göra det attraktivt och enkelt för besökare att hitta och boka både enskilda aktiviteter och paket, bland alla de aktiviteter som finns, och öka antalet besökare till Vuollerimbygden. Visionen är att bli ett av norra Europas attraktivaste resmål.

Företaget kom till genom ett bygdeinitiativ som startade år 2007 och blev ett aktiebolag 2010. Ändamålet är att paketera och tillgängliggöra föreningars och företags utbud av aktiviteter i Vuollerim med omnejd. Detta arbete har varit framgångsrikt med många engagerade i bygden. All vinst återinvesteras i bolaget och i bygden.

Lapland Vuollerim Welcomes You, arbetar för ett brett samarbete i regionen, är en aktiv medlem i Destination Jokkmokk och deltar både i Destination Jokkmokks och Swedish Laplands gemensamma arbete. Företaget är även med i Svenska Ekoturismföreningen och är certifierad med Naturens Bästa. Företaget satsar även på att tillgängligöra och anpassa anläggningar för personer med begränsad rörelseförmåga.

Policy

Lapland Vuollerim Welcomes You AB är initierat, ägs och drivs av ett 50-tal bybor, ideella föreningar och företag i Vuollerimbygden med syfte att stärka den lokala ekonomin genom att erbjuda och marknadsföra genuina, äkta och kontrastrika upplevelser tillsammans med bybor. Grundidén är att aktivt ta till vara lokala resurser, kompetenser och kunskaper. All vinst återinvesteras i bygden.

Kontakta oss

Lapland Vuollerim Welcomes You AB
Box 30 / Bodenvägen 13
960 30 Vuollerim
Sverige

Boka online, ring eller maila
info@laplandvuollerim.se
0976 100 30
eller gör en bokningsförfrågan här

Hitta oss på sociala medier