Naturens Bästa och Ekoturism

Ekoturismföreningen arbetar för ett roligare resande för alla inblandade.

Lustfyllda och annorlunda naturupplevelser, oförglömliga möten med traktens människor, äventyr och adrenalin, eller stillhet och passion, mitt i naturen. Ett ödmjukt förhållningssätt till andra kulturer och sätt att tänka och att resa med respekt, upptäckarglädje och massor av nyfikenhet.

Naturens Bästa

Ett banbrytande kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige. Det som internationellt ofta kallas för ekoturism. Det är även det första nationella kvalitetsmärket för ekoturismarrangemang på det Norra halvklotet.

Naturens Bästa håller på att samla alla Sveriges främsta naturresearrangörer och deras finaste produkter och skapades för att du lättare ska kunna hitta fram till dem. Ett sätt att skilja agnarna från vetet.

Naturens Bästa är helt enkelt de bästa naturresorna i Sverige. Ett roligare resande – för alla inblandade.

Vi är stolta över att de första produkterna från Vuollerimbygden nu certifierats med Naturens Bästa

Märkningskommitténs motivering (8 maj 2012)

“Ett bygdeföretag som inte bara samlar stora delar av byn, utan också framgångsrikt och med en stor portion engagemang och kreativitet utvecklar bokningsbara upplevelser för när och fjärran. Helt enkelt mänskliga möten med byns invånare – genuint, äkta och enkelt. Och just därför banbrytande när besökaren bjuds på erfarenheter som man inte hade förväntat sig.”

Läs mer på Naturens Bästas hemsida >>

Naturens Bästa produkter i dagsläget:

Hjortronfrossan

Natur och kultur vid polcirkeln

Skogssamiskt safari

Berättarkväll

Snökunskap och vinterekologi

Detta märke visar om en produkt är certifierad med Naturens Bästa.