Anpassade anläggningar

Lapland Vuollerim fortsätter sin satsning för tillgänglighet och användbara anläggningar för personer med nedsatt rörelseförmåga.

 

d=66]

Fiske

Två stycken fiskesjöar med ädelfisk (Röding och Öring) är färdigställda. Där det är markplanerat för mindre bussar att ta sig fram (stor buss vid den ena sjön). Fiskeplatserna har även väl tilltagna mått på bryggorna med anpassade räcken runt om. Det finns även en anpassad grillplats och toalett vid vardera sjö.

Naturreservat

Möjlighet att komma ut till Serri naturreservat i gammelskog, och koppla av med en berättelse om skogsamerna, medan vi tillagar lite god mat på naturens grillplats. Detta är en lugn och avkopplande utflykt. Här är det brett spångat långt in i naturreservatet för att underlätta med rullstolar. Färden slutar vid en sjö där det går att fiska abborre alldeles bredvid eldstaden. Handikapptoalett och brygga för fisket finns även här.

Karting

På Vuollerim Karting Ring finns det riktigt roliga och fartfyllda upplevelser. Förutom att det är världens nordligaste godkända tävlingsbana är det också norrbottens längsta.
Här finns det möjlighet att hyra 4 stycken kartingar med alla reglage (gas och broms) vid ratten. Dessa bilar får köras från 11 år. Det finns även en tävlingsbil anpassad för rörelsehindrade att få prova. Ett krutpaket att känna på, för att sedan kanske börja tävlingsköra själv.

Klicka Vuollerim Karting Ring för att komma till deras hemsida.

 

Lapland Vuollerim skräddarsyr program och paket efter era egna önskemål på ovan nämnda upplevelser.