Nominering till “World Responsible Tourism Awards 2013”

Helt fantastiskt. I den lilla byn med 800 invånare händer det roliga saker, igen! Lapland Vuollerim Welcomes You AB har blivit nominerad till en av världens främsta utmärkelser inom turistnäringen: “World Responsible Tourism Awards 2013”

2013_RTAwardsWebsiteLogoLandscape

Detta är det 10: e året av World Responsible Tourism Awards , som har vuxit till den största och mest respekterade turismutmärkelsen i världen vad det gäller ansvarsfull turism.

Lapland Vuollerim är en av elva nominerade och den enda från Europa, till en ny kategori för året: ”For the Best Local Economi”.

En otroligt viktig milstolpe i företagets ambition för att nå ut internationellt och att bära fram Vuollerimbygden till en plats på världskartan. Syftet är fler besökande gäster för att stärka lokalekonomin.

”Det här är inte ett företags, eller några personers nominering, det är en nominering till alla i Vuollerimbygden som på olika sätt, i stort och smått, bidrar till att utveckla vår bygd för framtiden!” säger Lapland Vuollerims VD Eva-Lena Skalstad

I år var det nästan 1000 nomineringar och Lapland Vuollerim har gått vidare till den slutgiltiga urvalslistan!  Totalt är det 57 st organisationer och 10 st fotografer världen över som är nominerade i 8 olika kategorier. Totalt två stycken av dessa 68 nominerade är från Sverige. Båda är från Swedish Lapland.

Vinnarna utses på World Travel Market i London den 6:e november.

 

Det finns så mycket mer kul att berätta om i Vuollerimbygden! Här kommer ett axplock:

 

This information in English