Fisketuren: 5 dagar i vildmarken

Välkomen till Vuollerim, en by som sjuder av entreprenörskap, gästvänlighet och bya-anda!

Under den här turen bjuder vi på genuina upplevelser, vacker natur och fiske i sjöar, älvar och vattendrag med kunniga guider och på egen hand. Turen är fem dagar-lång med möjlighet att välja mellan fyra nätter på hotellet eller tre nätter på hotellet och en natt i tält.

De tre nästa dagarna ger du dig ut på dagsutflykter både med guide och på egen hand. Aktiviteternas kan anpassas till din erfarenhet av fiske, ditt intresse och väder förhållanden. Vi kan komma att ändra följordning på dem, utan att det ändrar nånting av din upplevelse!

Här är hur turen bruka gå:

Dag 1:

Efter din ankommst till Vuollerim första eftermiddagen får du landa in i lugnet och den lappländska naturen vid Polcirkeln. Checka in på eftermiddagen på Hotell Vuollerim Gästgiveriet, där du kommer att bo bekväm i unikt inredda rum. Samma kväll njuter du av en trerätters kvällsmåltid hemlagad från grunden, tillsammans med några av bygdens kunniga lokalguider, som ger en introduktion till bygden.

Dag 2:

Möjlighet till spinnfiske i sjöar & småvatten likväl som att söka storgäddorna i Stora Lule Älvs vatten. Vi visar dig våra favorita ställen och tips för att fånga olika sorters fiskar. Vi äter lunch i det fria över öppen eld, och även äter vår egen fisk om vi har tur! Andra natt på hotellet.

Dag 3 och 4:

Fokus på flugfiske i vildmarken. För att maxa tiden på plats och uppleva en hel dygn i närkontakt med naturen, tipsar vi om att välja övernatta i tält. Solen kommer upp långt innan vi vaknar, och vi njuter av en lång dag i den vilda, på vår egen takt. Det finns möjlighet att vända tillbaka till hotellet på kvällen för dig som inte vill sova ute. Nästa dag är tid för mer fiske! Tröttnar du på det, kan du även plocka bär, prova på göra eld utan tändstickor (vi visar dig!) eller plocka bär. Vi återvänder till Vuollerim by på kvällen och säger hej då till vår guide!

Dag 5:

Dags att lämna Vuollerim… Men här är du alltid välkommen tillbaka!

Fakta:

I paketet ingår:

 • Välkomstmiddag med Bygdeintroduktion, inkl lättdrycker
 • Tre till fyra nätter på Hotell Vuollerim i dubbelrum med dusch
 • Frukost på Hotellets restaurang Gästgiveriet
 • Lunchpaket samt Kvällsmatspaket för friluftsmatlagning
 • Kvällens Husman på Hotell Vuollerim Gästgiveriet, inkl lättdrycker
 • Dagsutflykter med guide (svenska eller engelska)
 • Fiskekort
 • Flugfiske med guide, två-dagars utflykt med tältövernattning

Tillkommer:

 • Resor till och från Vuollerim samt bilfärder vid dagsutflykterna
 • Eventuella starkare måltidsdrycker

Medtages eller hyrs på plats:

 • Tält, liggunderlag & sovsäckar Fiskeutrustning

Pris och mer information: välkommen att kontakta oss!