Vinteraktiviteter

En renskötares vardag

Ta chansen till denna unika möjlighet att  uppleva en renskötarens vardag i väglöst land. Följ med skogssamerna ut till deras renar där de delar med sig av vardagskunskap och..

Gör din egen islykta

Att göra islyktor är en nutida tradition med gamla anor i Vuollerimbygden. Samerna gjorde isringar för att bringa lycka. I byn startade traditionen med ett par kvinnor som ville smycka byn..

Hundspann

...på Frosty Trails Tre timmars hundspannstur Guiden kör hundspannen medan du sitter bekvämt på släden! Vi plockar upp dig på hotellet och kör till platsen där vi startar turen..

Längdskidåkning

Det finns många möjligheter att åka längdskidor både ensam och i lag i Vuollerimbygden. Du kan välja välpreparerade spår eller åka ospårat rakt ut i skogen på din egen färd. Är..

På spark genom byns rika historia

Färdas med spark längs med Vuollerims gator. Med guide upptäcker du omgivningarna och njuter av den friska luften. Ta del av byns rika historia. Fakta Säsong: Vinter Tid: 1..

Pimpelfiske

Ta ett pimpelspö, sätt dig på skotern, ta på dig längdskidorna eller ta bilen till närmaste sjö. I Vuollerimbygden finner du många möjligheter och otaliga sjöar att botanisera i...

Skotersafari

Åk snöskoter ensam eller hela familjen. Många mils välpreparerade skoterleder. Det finns många trevliga rastplatser, och även stugor med möjligheter till övernattning. Efter bara 20..

Slalom och snowboard

Bomyrbergets skidanläggning är en välskött, mindre anläggning som drivs av Vuollerims sportklubb. Berget har två välpreparerade nedfarter, den ena med en ski- och snowboardpark längst..

Snökunskap och vinterekologi

Lär dig tyda spår i snön. Vilken sorts snö är det här? Samerna har många ord för snö. Olika slags snö berättar viktig information om vilken tidpunkt och vilket färdsätt som är..

Snöskulptering

Skulptera i snön och känn hur snön formas under dina händer. Snön är hårt packad i formar och mycket stabil. Det krävs både såg och kniv för att forma den. Pröva med hjälp av bybor..

Tolka med skidor efter häst

En upplevelse med både fart och fläkt, som dessutom är riktigt roligt! Spänn på dig ”miniskidorna”, fatta draglinan och försök sedan att hänga med. I samma ögonblick som hästen..

Vinterstig med norrskensspaning

Norrsken finns året runt, men syns bara när det är himmelen är mörk och klar. Följ med på vintervandring i vackert snölandskap och spana efter stjärnbilder och det magiska..