Hjortronfrossa

Hjortron, Hjortron, Hjortron. . .
Mmmm!

Första helgen i augusti varje år firar vi “Norrlands guld”.
Den som vet hur fysiskt krävande det är att ta sig ut på hjortronmyrarna förstår att hjortronfrossa är något alldeles speciellt.
Välkommen till en helg där vi frossar i hjortron på flera olika sätt!

 

Hjortronfrossapaket 

Fredag:
Ankomst fredag kväll med välkomstmiddag på det mysiga byaägda Hotel Vuollerim Gästgiveriet och Älvarnas Hotell.

Lördag:
Efter en stadig frukost tar en av byborna med dig ut till sina bästa hjortronmyrar under förmiddagen. Lättare lunch utomhus. Du är tillbaka i god tid för att kunna koka ev sylt och vila upp dig till en av höjdpunkterna, en specialkomponerad Hjortronmeny – där hjortron finns med i alla rätterna.

I samband med Hjortronmiddagen koras vinnaren av årets Hjortronfrossa. En klassisk recepttävling med nyskapande rätter där hjortron används som huvudsaklig ingrediens eller som smakbrytning.

Vill du också vara med?  Har du någon läcker rätt med hjortron? Kanske ett hemligt recept som funnits i familjen sedan generationer – eller något helt nytt och oväntat där hjortron används som huvudsaklig ingrediens eller som smakbrytning? Skicka ditt bästa hjortronrecept till info@laplandvuollerim.se

Söndag:
Efter frukost kan du boka en tilläggsaktivitet som till exempel skogssafari, fisketur, arkeologisk safari eller polcirkelcermoni.


  • 4 200 SEK/person 
  • Barn 4-15 år halva priset
  • Barn 0-3 år gratis

I paketet ingår ankomstmiddag, bärplockning med bybo inkl lättare utelunch, 3-rätters hjortronmeny, finalen på recepttävling samt två nätters övernattning inkl frukost. Priset avser del i dubbelrum med toalett.


Download (PDF, Unknown)


För mer info klicka Hjortronfrossan.

Certifierade med Naturens Bästa, det första nationella kvalitetsmärket för naturresor i Europa.