Så här ser den ut, Årets Hjortronfossavinnare 2012
Smörstekt toast med kantareller, Jokkmokksprosciutto och Hjortronchutney
Grattis! Säger vi till Ebba Karlsson som skapat denna vinnande förrätt.
Vill du också laga den vinnande rätten? Varsegod, här kommer receptet.
Recept
Stek kantarellerna i smör och salta. Skär trekanter av en skiva vitt toastbröd. Rosta lätt och lägg sedan i stekpannan med kantarellerna. Servera sedan på en bädd av ruccolasallad, placera ut toast, två skivor prosciutto som rullas snyggt över toasten. Lägg över stekta kantareller och ringla över hjortronchutney. Krydda med flingsalt och grovpeppar.
Hjortronchutney
250 g hjortron
60 g socker
1/2 dl äppelvinäger
1 kanelstång
1 stjärnanis
5 kardemummakärnor
2 nejlikor
Om det är fysta hjortron, tina och låt rinna av i sil. Spara vätskan. Smält sockret till karamell och tillsätt sedan vinägern. Lägg i kryddorna och hjortonvätska. Låt sakta puttra till en lätt simmigkonsistens. Sila av kryddorna. Vänd ner hjortronen och koka upp. Ställ chutneyn att svalna.