Guinness Världsrekordförsök i islyktor

Det första världsrekordförsöket i sitt slag någonsin – under Jokkmokks Marknad satsar byn Vuollerim på att göra världens största installation av islyktor. Traditionen att smycka bygden med islyktor den första veckan i februari fyller tio år. Det hoppas byborna få fira med en plats i Guinness Rekordbok genom ett lyckat Guinness World of Records® försök.

Välkommen att uppleva historien om hur ett par kvinnor i bygden drog ihop de mest aktiva föreningarna och satte igång islyktetraditionen som nu engagerar var och varannan av de 800 byborna. Kom och se vackra, fantasifulla kreationer i is och snö i trädgårdar och parker, längs gator och i snöhögar – en magisk upplevelse! Träffa islykteveteranerna som har lika många sätt att göra islyktor på som det finns recept på palt och mjukkaka. Hör dem berätta om sina olika, stundtals dråpliga försök att göra den perfekta islyktan. Islyktan som luktar jordgubb och Islyktan som är gjord i en parabolantenn är bara några exempel.

Historien om Islyktornas by visar hur en liten bygd i Lapplands inland genom samarbete mellan alla åldrar kan åstadkomma något som berör såväl besökare som byborna själva.

  • Händelse: Guinness Världsrekordförsök i islyktor
  • Plats: Vuollerim, Lappland
  • Tid: Tisdag 5 februari 2013 kl 18.00
  • Rekordkriterium: Minst 2000 tända islyktor samlade
  • Pressträff: Kl 10.00 och 16.00 på Lapland Vuollerim
  • För mer info: Ring, 0976-100 30, eller maila, info@laplandvuollerim, Lapland Vuollerim

http://www.laplandvuollerim.se/paket/vinterpaket/islyktornas-by-vuollerim / https://www.facebook.com/IslyktornasByVuollerim

VÄLKOMMEN TILL EN OFÖRGLÖMLIG UPPLEVELSE!