Upplev Vuollerim Sommartid

Sommaren är en underbar tid som alla vid Polcirkeln längtar efter! Dagarna blir längre och längre i maj och solen går inte ner alls mellan juni och juli. Naturen blommar under en två-månader-lång dag! Det är en unik upplevelse att utforska området under midnattssolen utan att skymningen påminner dig om att gå hem på kvällen. När nätterna sakta kommer tillbaka i augusti är bären mogna i skogen och det är bara att sträcka ut handen för att plocka dem. Sommaren är en bra tid för vandring, fiske, plockning, ridning, simning och bara koppla av och njuta av den arktiska sommarvibben.

Våra dagsturer


En dag i vildmarken

Följ med våra erfarna guider ute i Vildmarken. De kan allt om den laplanska naturen och kommer att vissa dig sina favorita platser. Tillsammas kommer ni att spana efter djur, fiska i älven och koka kaffe över öppen eld. Det finns ingen bättre sätt att upptäcka vår fantastisk natur!


Familjesafari vid Polcirkeln

En barnvänlig aktivitet för att upptäcka naturen tillsammas och lära sig en massa roliga saker!


Hushopparmiddag

En unik kväll med härliga, äkta möten där bybor öppnar sina hem för fest. Mat och möten står i fokus när du vandrar från hus till hus och njuter av kvällens anrättningar.

Om du ska vara i Vuollerim längre


Bushcraft och vildmarkturen (2 dagar)

Följ med oss till en flerdagarstur på naturens villkorer. Vi kommer att lära oss tekniker för att (över)leva i vildmarken, elda och hitta vår egen mat. Vi övernatter i en kåja vi själva har byggt och fåglarna väker oss på morgonen! Ett sett för din stam att komma närmare varandra.


Fisketuren 5 dagar i vildmarken

Vi har byggt en tur för dig som vill upptäcka olika typer fiske i våra fantastiska vatten, samt njuta av livet på vart bekvämt hotell. Möjlighet att spendera en natt i tält finns!


Att göra / Att se på egen hand


Gärdas Fik & Butik

Välkommen till Vuollerimbygdens senaste besöksmål! På nyöppnade Gärdas Fik & Butik kan du handla olika Fjällko delikatesser, ta en fika och titta in i mejeriet medan du fikar.


Boka bastu

Kommer snart!


Besök oss Fjällkorna på Vuollerim Gård

Fjällrasen är den nordiska ursprungsrasen, som nu nästan är helt utrotad – det finns fler tigrar kvar i världen än mjölkande Fjällkor! Följ med på en tur hemma hos Fjällkorna på Vuollerim Gård och lär dig mer om Fjällkor.


Vuollerim förr

Intressanta platser att besöka för du som är kultur- och historieintresserade.


Kartingring

Välkommen till Sveriges nordligaste kartingring! Den ligger i Vuollerim